Over ons

Nederland's oudste muntenveiling sinds 1880. Meer dan 130 jaar ervaring met veilingen, taxatie, inkoop en verkoop van munten, bankbiljetten en penningen.

Schulman b.v. biedt een compleet aanbod voor de verzamelaar van munten en penningen. Het belangrijkste is onze gedegen vakkennis, vergaard over meer dan honderddertig jaar en gebaseerd op de verzamelde ervaring en traditie generaties numismaten bij Schulman.

Toen Jacob Schulman in 1880 de zaak begon, had hij de vooruitziende blik om een kaartsysteem op te zetten van alle stukken die door zijn handen gingen. In de loop der jaren is dit kaartsysteem uitgegroeid tot een van de meest gekoesterde bezittingen van het familiebedrijf. Aan de hand hiervan kunnen wij afzonderlijke stukken decennia terug traceren en is de kennis en ervaring van alle voorgangers ook vandaag de dag nog toegankelijk.

Klik hier voor de contact informatie van Schulman b.v.

Klik hier om meer over de geschiedenis van Schulman b.v te lezen.
Eddy Absil
Eddy Absil nam in het najaar van 2006 Schulman b.v. over. Sinds jaar en dag is Eddy ook eigenaar van een muntenwinkel in Johannesburg, hij bracht veel ervaring met buitenlandse beurzen met zich mee. Ook nam hij weer een aanvang met het houden van veilingen. Zijn numismatische contacten in Zuid-Afrika en Amerika voegen een extra dimensie toe aan het internationale karakter van Schulman b.v. Zijn persoonlijke voorliefde gaat uit naar gouden buitenlandse munten en papiergeld
Expertise: Munten & Papier geld.
Evert Philippeau
Evert Philippeau werd als jonge jongen al gegrepen door het verzamelen en heeft zich een schat aan kennis eigen gemaakt. Evert heeft veel (werk)ervaring opgedaan bij verschillende numismatische firma's in de afgelopen jaren, zowel op het gebied van provinciale als koninkrijksmunten als op het gebied van penningen.
Expertise: Munten, Penningen & Numismatische boeken.

© 2010-2023 Schulman b.v.   |   Contact Info   |   Privacy   |   Disclaimer