Koninkrijk (NL) — Beatrix

Pagina:       1 

artikel nummer:   7110

Amsterdam Heritageset 2015
Koninkrijk (NL)
Beatrix
2015
Zilver
Proof
€ 100.00

Deze muntset is een uitgave van Schulman B.V. en werd geproduceerd door de Koninklijke Nederlandse Munt. U treft hierin het Grachtengordel Vijfje en een Schulman B.V. Amsterdam Heritage penning aan.

Het Grachtengordel Vijfje.
Het Grachtengordel Vijfje werd uitgegeven in 2012 ter ere van het Nederlands Werelderfgoed; de Amsterdamse Grachtengordel. In 2010 werd de Grachtengordel op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatst. De ontwerpster van het Grachtengordel Vijfje is Tine Melzer.
Deze munt is door de Koninklijke Nederlandse Munt voorzien van een lasergravure van het logo van ons bedrijf. Dit is de eerste maal dat op een euromunt een dergelijke applicatie is aangebracht en er zijn slechts 500 exemplaren van ons logo voorzien.

De Schulman B.V. Amsterdam Heritage Penning.
De voorzijde toont het statige pand waarin ons kantoor is gevestigd. Er is voor deze zijde gebruik gemaakt van de zogeheten Reverse-Proof techniek. Hierbij zijn de velden verhoogd en gematteerd en is het ontwerp verdiept en glanzend geslagen.
De keerzijde toont een ridder te paard, gebaseerd op de Gouden en Zilveren Rijders welke gebruikt werden in de Gouden Eeuw. Deze zijde is vervaardigd in de traditionele Proof techniek.

De oplage van deze zilveren set bedraagt 500 exemplaren.

Toevoegen aan bestelling klik voor meer information


Pagina:       1 
© 2010-2017 Schulman b.v.   |   Contact Info   |   Disclaimer