Wilt u uw verzameling taxeren?

Schulman b.v. is het oudste numismatische veilinghuis in Nederland, en houdt de hoge standaarden vast die door de oprichters zijn neergezet. Schulman b.v. staat bekend om zijn professionele catalogus en heeft een internationale reputatie als specialist in Nederlandse en Lage landen numismatiek. Bij Schulman b.v. werken numismatische specialisten met jarenlange ervaring. Verder heeft Schulman het grootste archief van munten in de categorie Nederland, VOC, en de lage landen. Onze experts, met hun ervaring en de Schulman archieven kunnen u helpen uw collectie te taxeren. Onze taxaties zijn gebaseerd op eerdere veilingprijzen dit geeft u een accurate markt waarde van uw collectie. Verder wordt Schulman b.v. erkend als een professionele numismaticus van het hoogste niveau door IAPN, ANA, and NVMH.

Waarom zou ik mijn verzameling taxeren?

Het algemene beeld van taxaties is dat deze worden uitgevoerd in het kader van de verkoop van een collectie. Het tegenovergestelde is waar; het taxeren van je collectie is plannen voor het onverwachte. Ten eerste, kan de taxatiewaarde worden gebruikt in het geval van diefstal of verlies (lees dan de paragraaf hieronder over de evaluatie van uw collectie voor het doel van de verzekering). Ten tweede kan de taxatiewaarde worden gebruikt ter inidicatie de erfenis. Een verzamelaars familie deelt niet altijd de passie voor het verzamelen, maar dit betekent niet dat de collectie moet worden verwaarloosd of verkocht beneden de potentiële waarde. Een taxatierapport kan zorgen voor een nauwkeurige minimale prijs voor de verkoop van de collectie. Tenslotte kan de prijs van munten, penningen, en valuta veranderen na verloop van tijd. Tijdens een taxatie krijgt u een reële prijs op basis van eerdere veilingen, deze taxatie is gebaseeerd op de huidige marktwaarde. Wanneer de verzamelaar besluit zijn verzameling te verkopen worden teleurstellingen voorkomen.

Ik wil taxeren met het oog op verzekering

De collectie van een verzamelaar is niet alleen een zeer persoonlijk bezit, maar ook een kostbaar bezit. Daarom kan Schulman b.v. in samenwerking met verzekeringsmaatschappijen de waarde van uw collectie vaststellen, in de vorm van een taxatierapport. Dit rapport geeft niet alleen de prijzen op basis van de marktwaarde, maar ook een deskundige beschrijving zoals te zien in onze catalogi. Deze beschrijving kan ook het bewijs leveren voor eigendomsrechten in geval van diefstal. De marktprijzen vormen de basis van de vergoeding van verzekering in geval van verlies of diefstal.

Hoeveel kost een taxatie?

Taxatierapporten ten behoeve van verzekering kosten € 250,- plus een extra vergoeding van 1% van de totale waarde van de collectie. Dit is een onkostenvergoeding, voor de tijd en expertise die nodig zijn om uw collectie nauwkerig en realistisch te evalueren. Voor een extra bedrag van Ä 10,- per stuk kunnen foto's genomen worden van de munten in uw verzameling. Foto's van uw munten worden genomen door een professionele fotograaf. Deze kosten worden volledig vergoed wanneer de collectie wordt geveild of verkocht door Schulman b.v. Mondelinge taxaties zijn gratis, hiermee bieden wij u een schatting op basis van onze kennis van de waarde van uw collectie.

Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een taxatie van uw collectie.

Tel: +31 (0) 20 320 9101

Fax: +31 (0) 20 620 8040

E-mail: info@schulman.nl

Schrijf: Jan Luijkenstraat 94, 1071 CV Amsterdam.

© 2010-2023 Schulman b.v.   |   Contact Info   |   Privacy   |   Disclaimer